Varför gör vi inte mer?

Denna blogg kommer att handla om miljö och industri. Den globala uppvärmningen utgör ett rejält hot mot vår värld och den globala industrin är utan tvekan den största bakomliggande faktorn. Vi kan påverka utsläppen genom att tillsammans driva denna viktiga fråga inom alla samhällsklasser och hörn och någonstans måste vi börja ta ett eget ansvar, lite som jag nu försöker göra med min blogg. Det finns också många olika sätt som industrin kan bidra till sänkta koldioxid utsläpp genom att ta beslut om att exempelvis byta ut gamla halogen lampor till led. Industribelysning med led teknik har visat sig vara ett fantastisk verktyg för att motverka den globala uppvärmningen.

Fordonsindustrin bör satsa mer på led extraljus

Att fordonsindustrin i hög grad fortfarande använder halogen extraljus och xenon ljus är ett stort problem anser jag. Det finns betydligt bättre alternativ där ute som lastbilschaufförer inte hade sagt nej till om möjligheten fanns, som led extraljus som avger mer ljus viid en lägre watteffekt. Extraljus med led ger både mer lumen och lux men tyvärr  lider led lampan fortfarande av ett dåligt rykte sedan många år tillbaka. Det dåliga ryktet härstammar från en tid då led tekniken fortfarande var ny och relativt omogen för att användas i någon större kommersiell skala. Extraljus med led diod är kvicksilverfritt och innehåller inga farliga tungmetaller.

Led ramper på lastbilar växer i popularitet

Det finns fler möjligheter till extraljus än de runda lamporna som man oftast tänker på i första hand. En led ramp använder likadana dioder som sitter monterade i ett avlångt lamphus. En led ramp i jämförelse med runda lampor ger betydligt bättre prestanda på bredden och något sämre på längden. Om fler lastbilsförare hade valt att använda denna nya ljuskälla så hade det medfört i lägre koldioxidutsläpp. Ljusgiganten är en av de ledande butikerna inom led ramper.

 

Läs mer →